Életmód

Emmi: a 65 év feletti orvosok ne találkozzanak beteggel!

A szaktárca kérése kivitelezhetetlen feladat elé állíthat sok egészségügyi intézményt, hiszen több járóbeteg-szakrendelőben az orvosok nagy része 65 év feletti.
koronavírus, orvosok

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arra utasította a betegellátó intézmények vezetőit, hogy hétfőtől szervezzék a munkát úgy, hogy 65 év feletti dolgozóik ne találkozzanak közvetlenül betegekkel és kollégáikkal sem, csakis telefonon konzultáljanak – írja az Index.

Magyarul, bár a tárca a koronavírus-helyzetre való tekintettel engedélyt adott szombaton a nyugdíjazott orvosok foglalkoztatására, azt kéri, közvetlenül ne kerüljenek kontaktusba a betegekkel, hiszen ők maguk is a veszélyeztetett korosztályba tartoznak. Ez nagyjából megoldhatatlan feladat, hiszen számos járóbeteg-szakrendelőben az orvosok nagyobb része 60, illetve 65 év feletti.

Egyedül a háziorvosi ellátásban nem tiltja kifejezetten a levél a 65 év felettiek betegellátásban való közvetlen munkavégzését. Igaz, ott nem is lehetne ezt kivitelezni, hiszen az alapellátásban dolgozók több mint fele ebbe a korcsoportba tartozik – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top