Életmód

A brit miniszterelnök már látja a koronavírus-járvány végét

Boris Johnson legutóbb azt nyilatkozta, hogy 12 héten belül várható a fordulat a koronavírus elleni küzdelemben. Legalábbis Nagy-Britanniában, ahol a 144 halálos áldozat ellenére egyelőre kevésbé szigorú korlátozó intézkedéseket vezettek be.
Nagy-Britanniában az új típusú koronavírus okozta járvány miatt nem rendeltek el olyan szigorú korlátozó intézkedéseket

Boris Johnson brit miniszterelnök csütörtök esti, koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatóján elmondta, meggyőződése, hogy a szigetországban is bevezetett járványellenes intézkedésekkel „kiadják az útját ennek a vírusnak”. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, nem tervez olyan típusú további szigorításokat, mint például a londoni metró leállítása. Minden jövőbeli korlátozó intézkedés annak függvénye, hogy a brit állampolgárok mennyire tartják be megfelelően az előírt egészségvédelmi útmutatásokat.

Amit eddig az Egyesült Királyságban a koronavírus elleni küzdelem jegyében bevezettek: 

  • A britek sem az országon belüli, sem a külföldi utazásokat nem korlátozzák, de a brit külügyminisztérium a héten arra kérte őket, hogy a következő 30 napban ne utazzanak külföldre, ha nem muszáj.
  • Az iskolákat péntektől bezárták. 
  • Akik tünetmentesek, szüntessék be a nem feltétlenül szükséges kapcsolattartást másokkal, ne menjenek például pubokba, klubokba, színházakba.
  • Aki teheti, dolgozzon otthonról.
  • A 70 éven felülieknek, illetve azoknak, akik krónikus betegségekkel küszködnek, a kormány ajánlása alapján tizenkét hétre otthonukban kell maradniuk.

Boris Johnson hozzátette, nagyon bízik benne, hogy a következő tizenkét hétben sikerül ellenőrzés alá vonni a helyzetet.

Nagy-Britanniában a hivatalos csütörtöki összesítés alapján eddig 144 halálos áldozata van a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésnek.

(via MTI)

Még több koronavírusról szóló hír a nagyvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top