Életmód

90 kilót fogyott a nővér, mert rettegett, hogy úgy jár, mint a betegei

A nővérként dolgozó Vanessa 176 kilót nyomott, amikor a teljes életmódváltás mellett döntött. Nem voltak műtéteit, csak drasztikusan változtatott az étrendjén és elkezdett mozogni. Nincsenek csodák, tényleg ebben változtatott. Fogyott is 90 kilót vele!

A friss képeken már szinte felismerhetetlen a 38 éves Vanessa Brennan. A Las Vegasban élő asszony nővérként dolgozik. Tizennyolc hónap alatt sikerült 176 kilóról 86 kilóra lefogynia. Jelenleg hatszor jár hetente edzeni. De az útja ideáig egyáltalán nem volt könnyű. Ez a nagy fogyás a ruhaméretein is meglátszik. Korábban 60-as méretű, 5XL-es ruhákat viselt, most 40-es méretet választ mindenből. 

Akkor döntött a változás mellett, amikor egyik munkában töltött napja után ráébredt, hogyha nem változtat a szokásain, ugyanolyan ágyhoz kötött ember lesz, mint a betegei, akiket gondoz a kórházban. „Bár közel 180 kilót nyomott alattam a mérleg, mindig is magabiztos nő voltam. Azt hiszem, elvarázsoltam a férfiakat és az embereket a személyiségemmel, és ők nem is ítélkeztek felettem a méreteim miatt. De kajafüggő lettem. Ettem, ha boldog voltam, ha szomorúság tört rám, ettem kényelemből, vagy csak úgy. Rabja voltam az ételeknek, és a saját életemet, a saját egészségemet szabotáltam azzal, hogy nem figyeltem magamra. Amikor megettem  3-4 szelet süteményt, bűntudatom lett, és bűntudatom miatt ettem még 2 szeletet” – mesélte el történetét egy interjúban Vanessa, aki azt is nyilvánosságra hozta, hogy miket evett egy nap a diétája előtt.

  • Reggeli: 2 főtt tojás, pirítós, bacon és palacsinta
  • Ebéd: Extra méretű hamburger, krumpli, kóla
  • Vacsora: Tészta húsgolyóval, olasz kolbászka, kenyérrel
  • Nasi: Tészta, vagy négy szelet vajas pirítós
  • Desszertek: fagyi, muffin, csoki, sütik, kekszek

Ezen változtatott Vanessa, aki diétával és sporttal ért el látványos fogyást:

  • Reggeli: Rántotta tojásfehérjéből, zöldségek, 1-2 szelet sajt
  • Ebéd: Grillezett csirke, avokádó, saláta, joghurt
  • Vacsora: Csirke vagy marha, cukkinivel, répával, egyéb zöldségekkel
  • Nasi: Görög joghurt, gyümölcs és sok citromos víz
80 kilót fogyott a nővér

Vanessa nem műtéttel fogyott le. Csak a bőrét távolították el a fogyása után (Fotó: Shrinkingvanessa702/Caters News / Caters News / Profimedia)

Vanessa úton útfélen megkapta már, hogy bizonyosan műtéti segítséggel fogyott le, ám ez nagyon távol áll a valóságtól. „A húszas éveim közepén már erősen elhízott voltam, a barátaim azt javasolták, hogy vessem magam alá, különböző gyomorszűkítő eljárásoknak. Én viszont nemet mondtam, mert tudtam, hogy nem ez számomra a jó megoldás. 

A gondolkodásomon kellett változtatni, ahhoz, hogy tartósan legyen a fogyásom.

Egyes emberek drogfüggők, mások alkoholisták, nekem az étellel voltak problémáim. Éppen ezért semmilyen eszköz vagy műtét nem hozta volna helyre a túlsúlyomat. Kicsit sokáig tartott, de egy nap végre rájöttem, hogy csak teljes életmódváltással és mentális változással sikerült tartósan fogynom. Nem akartam úgy végezni, mint a betegek a kórházban. Nem gyomorgyűrűre volt nekem szükségem, hanem önmagamra, és egy jó, támogató rendszerre. Elkezdtem mozogni és egészségesen étkezni. Az első hónapokban sikerült 140 kilóra lefogynom, ekkor találkoztam a jelenlegi vőlegényemmel, aki egyébként egy vékony férfi” – osztotta meg történetét a kórházi ápoló nő.

Vanessának kezdetben nem volt könnyű. Amikor randizni kezdett a későbbi vőlegényével, meg-meg csúszott a diétájával, amikor étterembe mentek. „Ráálltam a mérlegre, és láttam, hogy újra jönnek fel a kilók. Ez észhez térített, mert nem akartam ismét 60-as méretű zsákokban járni. Változtattunk a közös programokon, és a párom is támogatta az új életmódomat.”

Végül 18 hónap alatt 90 kilót sikerült összesen leadni. A módszer: mozgás, egészséges étrend és semmi desszert, vagy nasi.  Amikor már egy éve sikerült tartani a súlyát, a felesleges bőrt a hasán és a karján eltávolították.  „Tudtam, hogy az edzés nehéz lesz. Azt is tudtam, hogy nagyon radikális diétát választottam a korábbi őrült nassolások után. De azok a traumák sokkal nehezebbek voltak, amit az extrém túlsúly tett a testemmel éveken keresztül. Mentálisan sokkal nehezebb volt felfognom mindazt, ami velem történt. Még most is gyakran azt gondolom magamra, hogy én vagyok a vicces, cuki kövér lány, pedig már leadtam a korábbi testsúlyom felét. Soha nem térnék vissza a régi étkezésemhez. Azt pedig kizártnak tartom, hogy sport nélkül éljek.

80 kilót fogyott a túlsúlyos nővér

Korábban 60-as méretű ruhákat hordott. Most 40-es méretet visel (fotó: (Fotó: Shrinkingvanessa702/Caters News / Caters News / Profimedia)

Vanessa azt mondja, nem engedi meg magának azt a luxust, hogy  ellustuljon, vagy azt mondja valamire, hogy nem tudja megcsinálni. „Tizenhat éves korom óta először érzem magam egészségesnek. Elhagyhattam az antidepresszánsokat és tele vagyok energiával. Az egész életem megváltozott. Most gond nélkül tudok lehajolni és bekötni a cipőmet. Vagy felszaladni a negyedik emeletre, anélkül, hogy kapkodnám a levegőt. Ha besétálok egy szobába, már nem kell attól félnem, hogy mindenki engem bámul. Ha mégis megnéznek, az már nem annak szól, hogy én vagyok a 180 kilós nő.

Brutális fogyások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top