Életmód

Túlterhelt kórházak, elkeseredett emberek Spanyolországban

Egy magyar orvos házaspár szerint bőven túl vannak a kórházak a terhelhetőségük határán.

Pálfy Júlia és György Ádám Madridtól ötszáz kilométerre, Spanyolországban él. Náluk még vihar előtti csend van, mondták az RTL Híradónak, a járványhelyzet most a fővárosban a legsúlyosabb. Túlterheltek a kórházak, bőven túl vannak a kapacitásaik maximumán. Van, ahol megduplázták az ágyak számát, pedig alapesetben is 1500 ágy van a kórházban.

Járványügyi kórházat rögtönöztek a madridi expo területén, ahol a kevésbé súlyos eseteket kezelik.

A házaspár azt is elmondta, rossz a közhangulat, mert a spanyolok a fél életüket az utcán töltik normál körülmények között, és pezsgő kulturális élet van az egész országban, most azonban minden kihalt, hetek óta szinte egy lélek sem jár az utcákon.

Azt is elmondták, hogy a kórházban is rossz hangulatot tapasztalnak, az orvosok egymás között is tartják a kétméteres távolságot, nem nagyon beszélgetnek, csak a munkára korlátozódik a figyelmük.

Madridban a legsúlyosabb a helyzet. (Fotó: Denis Doyle/Getty Images)

Madridban a legsúlyosabb a helyzet. (Fotó: Denis Doyle/Getty Images)

Spanyolországban a legfrissebb adatok szerint már csaknem 95 ezren fertőződtek meg és 8464 életet követelt a koronavírus.

Koronavírus Spanyolországban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top