Aktuális

Háborús állapotok a madridi szükségkórházban – videó

Ismét drámai képsorok érkeztek – ezúttal egy spanyol „kórházból”.
szükségkórház madridban

Nehéz megérteni, amikor ma valaki legyint a járványhelyzetre, mondván: nem is akkora a baj. Talán nem érti, hogy épp azért nem akkora a baj, mert még az elején vagyunk, mert remélhetően időben tettük meg az óvintézkedéseket.

Ha tudni akarjuk, mekkora is a baj valójában, illetve hogy hol tarthatunk, akár pár hét vagy hónap múlva nem a budapesti utcákon kell körülnéznünk, hanem egy római vagy madridi szükségkórházban.

Ahogyan tette azt az El País spanyol lap stábja – írja a 444.hu.

E két európai országban bizony ijesztő a helyzet, a látvány pedig háborús viszonyokat idéz. A normál intézményekben már nincsen elég ágy, ezért hangárokban, csarnokokban rendeznek be ideiglenes kórházi ellátóhelyeket. Olyanokat, ahol még dolgozni is borzasztó lehet, nemhogy gyógyulni. Persze aki itt van, az legalább már kap ellátást, és van esélye meggyógyulni.

A helyszín egy vásárcsarnok, ahol akár ötezer ágyat is fel tudnak majd állítani. A nyilatkozó orvos elmondta, több százan dolgoztak azon, hogy legyen a csarnokban minden rászorulónak oxigénellátása. A cél természetesen a madridi kórházak tehermentesítése. Az orvos szerint nem az a baj, hogy sokan jönnek, hanem hogy sokáig is kell maradniuk a pácienseknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top