Életmód

Visszatért orvosi hivatásához a szépségkirálynő, hogy segítsen a járványban

Bhasha Mukherjee a szépségkirálynő-választás után felfüggesztette orvosi munkáját, de most úgy érezte, a járvány elleni küzdelemben van rá szükség.

Szögre akasztotta a koronáját a 2019-ben Anglia szépének választott Bhasha Mukherjee, hogy a koronavírus elleni küzdelemben segítsen.

A 24 éves nő légzőszervi megbetegedésekre specializálódott orvosként dolgozott, amikor tavaly ő lett Miss England. Miután szépségkirálynővé választották, felfüggesztette gyógyító tevékenységét, hogy humanitárius munkát végezzen a világban.

Ám alig néhány héttel az után, hogy nekilátott nagyköveti feladatainak, kitört a koronavírus-járvány. Úgy döntött, hogy visszautazik Indiából – ahol iskoláknak és család nélkül élő lányoknak segített –, mert otthon, orvosként akart részt venni a vírus elleni küzdelemben.

Fotó: Instagram/Bhasha Mukherjee

Fotó: Instagram/Bhasha Mukherjee

„Ha orvosi diplomát szereztem, mikor tudnék jobban segíteni az embereken, mint most? – tette fel a kérdést Bhasha Mukherjee. – Hihetetlen, mennyire ünneplik az emberek az egészségügyi dolgozókat, és én is szeretnék közéjük tartozni, hiszen tudom, hogy képes vagyok segíteni.”

(Yahoo Lifestyle)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top