Életmód

14 évig élt egy csirkecsonttal a tüdejében egy kínai nő

Most végre megszabadították tőle.

Egy 22 éves kínai nő 7-8 éves kora óta állandó köhögéstől és légzési nehézségektől szenvedett. Az évek során többször is kivizsgálták, de az orvosok nem tudtak rájönni, mi lehet a valódi baja. Különféle gyógyszerekkel próbálták kezelni, ám ezek nem segítettek rajta.

A fiatal nő nemrégiben úgy döntött, hogy túlzott izzadás miatt megműtteti magát, ám még ezt megelőzően megoldást akart találni légzési gondjaira. A Kínai Orvostudományi Egyetem Kuangtung tartományi kórházában CT-vizsgálatokat végeztek rajta, melynek során egy idegen testet találtak a tüdeje jobb oldalán. Ezek után hörgőtükrözést hajtottak végre, mely igazolta a CT eredményeit.

endoszkóp

(Illusztráció: Getty Images)

Április 12-én az orvosok egy 30 perces beavatkozás során eltávolították a nő tüdejéből az idegen testet, melyről kiderült, hogy egy csirkecsont. A nő valószínűleg egy étkezés során szippanthatta fel a csontot még gyerekként, anélkül, hogy észrevette volna.

A beavatkozás sikeres volt, a páciens megszabadult légzési problémáitól.

via

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top