Életmód

Napozókamrákkal mentené meg a nyarat egy olasz cég

A találmánynak köszönhetően idén sem kellene lemondani a strandolásról.

A nyári szezon teljes kiesése katasztrofális következményekkel járna az olasz turisztikai ágazat számra. A modenai székhelyű Nuova Neon cég épp ezért előrukkolt egy olyan találmánnyal, melynek használatával az emberek úgy strandolhatnának, hogy közben a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált társadalmi távolságtartás szabályait is betartják. 

A 2 méter magas és 4,5 méter széles, plexiüvegből készült, átlátszó strandkamrákban két napozóágy és egy napernyő is elfér. A strandolókat biztonságosan elszigeteli egymástól, viszont a napozást nem akadályozza.

napozófülke

(Forrás: Nuova Neon)

A találmány egyelőre tervezési fázisban van, ezért a cég még javaslatokat is vár a fejlesztéséhez. Kaptak is már néhány ötletet, például hogy a kamrák szűrjék meg a káros UV-sugarakat, illetve hogy legyen bennük beépített tisztítószer-adagoló.

A napozókamrákat ugyanakkor sokan kritizálják is. A leggyakoribb kifogás, hogy számos strandon nem lehetne felállítani ilyeneket, többek között az állandó, erős szél miatt, de megemlítik azt is, hogy a fülkék elviselhetetlen hőt bocsátanának ki.

Marco Giusti, a Nuova Neon beszerzési vezetője a sajtónak elmondta: eredetileg ápolási otthonok és kórházak számára tervezték az elkülönítő kamrákat, majd rájöttek, hoyg a strandokon is alkalmazni lehetne őket.

via 

Még több Olaszország:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top