Életmód

Rövidülhet a 65 év felettiek vásárlási idősávja

A szakmai szervezetek szerint itt az ideje szűkíteni az időseknek kijelölt vásárlási idősávokat.

Kétórásra rövidítené a 65 év feletti lakosokra vonatkozó vásárlási idősáv naponta 9 és 12 óra között meghatározott intervallumát a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete ­amiatt, mert az elmúlt hetekben nagymértékben visszaesett élelmiszer-forgalmazásban attól tartanak, hogy a láncoktól munkavállalók kerülnek utcára – írja a Magyar Nemzet.

Bubenkó Csaba, a szervezet elnöke rámutatott, hogy a koronavírus-járvány miatti rohamszerű vásárlás már nem jellemző, ezért ahhoz, hogy a fizetőképes vásárlóerő visszatérhessen, a kereskedelmi vállalatoknak is át kell térni a rendes működésre. 

Mindemmellett azt tartanák megfelelőnek, ha hétvégente megszűnne az idősávos vásárlás, a boltokba kortól függetlenül bárki, a teljes nyitvatartási idő alatt bemehetne.

Idõs járókelővel beszélgetnek a rendőrök az egri Dobó téren

Idõs járókelővel beszélgetnek a rendőrök az egri Dobó téren (Fotó: MTI/Komka Péter)

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szintén azon az állásponton van, hogy rövidíteni kell az időseknek kijelölt idősávokat, ugyanis idősáv rövidítését, 11 és 12 óra között álatlában már kevesen vannak a boltokban.

“Támogatjuk az idősáv szűkítését, illetve a hétvégi vásárlási korlátozások feloldását, amely országosan könnyebbé tenné a kereskedelem egész napos működését, a munkavállalók kiegyensúlyozottabb beosztását” – idézi a lap a főtétkár szavait.

Vásárlás a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top