Aktuális

Így nyithatnak újra a hazai boltok májustól

Így indulhat újra az élet a hazai vendéglátásban és a kereskedelemben.

Első körben várhatóan a négyszáz négyzetméternél kisebb alapterületű, jelenleg zárva tartó boltok nyithatnak újra a májustól esedékes enyhítési folyamat során, míg a fokozatosság elve szerint a hónap közepéig a vendéglátóhelyek, nyitott teraszok következhetnek, pünkösdig pedig a szálláshelyeknek is lehet esélyük az újranyitásra az országban – tudta meg a Magyar Nemzet. A nagyobb alapterületű üzletek újranyitására május második felében vagy a hónap vége felé számíthatunk.

Várhatóan mind a vásárlóknak, vendégeknek, mind pedig a velük kontaktusba kerülő alkalmazottaknak kötelező lesz majd védőmaszkot viselniük.

Először a kisebb boltok nyithatnak újra

Valószínűleg kötelező lesz a védőmaszk (Illusztráció: Getty Images)

Számítani kell továbbá arra is, hogy a vendéglátóhelyeken szigorúan szabályozzák majd, hányan tartózkodhatnak egyszerre a vendégtérben, illetve az asztalokat is 1-1,5 méteres távolságra helyezik majd el egymástól. 

A boltok nyitvatartási ideje változhat, illetve az önkormányzatok a helyi viszonyokhoz alakítják.

A 65 év felettieknek szóló vásárlási idősávot a jelenlegi háromról két órásra rövidíthetik és várhatóan korábbi időpontban végződik majd.

Korábbi koronavírushírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top