Életmód

Szintet lépett a házi kenyérsütés: itt az unikorniscipó!

Egy amerikai cukrásznak elege lett a hagyományos házi kenyérből, ezért tett bele egy kis csavart.

A koronavírus-járvány kitörésének egyik talán pozitívnak nevezhető hozadéka, hogy most sokkal többen főzőcskéznek otthon, mint korábban. Ennek egyik oldalága a kenyérsütés, ami mára szinte már minden háztartásban megjelent. A közösségi oldalakon sorjáznak a szebbnél szebb cipók, veknik vagy kiflik, az ismerősök egymásnak adják a sütés előkészítéséhez nélkülözhetetlen kovászt, a boltok polcain pedig jó ideig hiánycikknek számított például az élesztő. 

Kombináljuk össze mindezt az internet idült unikornis-mániájával és meg is van a mostani időszak legtrendibb péksüteménye: az unikorniscipó. 

Az elsőre bizarr külsejű és hasonlóan szemkápráztató belsejű kenyérfélét egy Ashley Shotwell nevű pék és cukrász kísérletezte ki. Mint az alábbi fotósorozaton látható, a tészta már a sütés előtt is szivárványos, igaz, akkor még jóval halványabbak a színei, a teljes színkavalkád akkor válik igazán látványossá, amikor felvágják az elkészült cipót. 

Shotwell egyébként azt írja az Instagramon, hogy annyira izgatott volt, hogy alig tudta kivárni, hogy a kenyér kihűljön és végre megszeghesse. Pontosabban, nagyon fáradtan állt neki a cipó elkészítésének, ezért egyszerűen elaludt, amíg arra várt, hogy kihűljön. Alvás közben viszont az a rémálom gyötörte, hogy felvágja a nagy műgonddal készített kenyérkét és annak a belseje ugyanolyan sima, mint egy hagyományos kenyérnek.

Szerencsére azonban ez nem így történt, a cipót kettévágva azonnal, szinte kiugrottak belőle a színek, a cukrász és az Instagram-felhasználók legnagyobb örömére.

Sajnos a pontos receptet nem mellékelte, de talán az unikornis-mozarellával kísérletező pizzaszakács videójából el lehet lesni egy-két trükköt a színezéshez.

További cikkeink a gasztronómia világából:

Itt az unikornis-kenyér!

Képünk illusztráció, unikornisokat igen, kenyeret nem tartalmaz (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top