Gasztro

Kellett, mint egy falat kenyér: itt az „unikornis mozzarella”!

A bizarr élelmiszerek rajongói felállva tapsolnak majd a videó láttán.

Húsz évnél idősebb olvasóink még emlékezhetnek a kilencvenes évek végén beinduló „színesétel-mániára”, de legalább az egyik ismert márka által piacra dobott, zöld színű ketchupra. Az ételízesítő amúgy nagyjából olyan ízű volt, mint amit a kommersz ketchuptól elvár a gasztronómiailag kevésbé igényes fogyasztó, a színe viszont sűrű zöld festékre emlékeztetett.

Valószínűleg ezen a trenden maradt rajta a New Jersey-ben található Tony Boloney’s pizzéria tulajdonosa, aki időt és energiát nem kímélve létrehozta a szivárvány minden színében pompázó mozzarellatömböket, hogy jókora meglepetésben részesítse azokat, akik gyanútlanul megrendelik az Egyesült Államok lakóinak egyik kedvenc sörkorcsolyáját, a rántott mozarella-rudakat.

A tulaj szerint a színes sajtok előállításához kizárólag természetes színezéket használnak, amelyet szárított gyümölcsökből-zöldségekből nyernek ki: céklából, spenótból, áfonyából, szederből és málnából keverik ki a különféle színeket, amelyek állítólag nem változtatják meg a mozzarella ízét.

Az élelmes vendéglátó egyébként remek érzékkel csapott le, az „unikornis mozzarella” ugyanis nagyon népszerű az Instagram-felhasználók körében: van, aki csak azért látogatott el a pizzériába, hogy rengeteg lájkot vadásszon össze a színes élelmiszer fotóival.

A Tony Boloney’s egyébként élen jár a fura színű ételkreációk megalkotásában, két éve Valentin-napon például az alábbi, szív alakú és rózsaszín szósszal meglocsolt pizzával várták az olasz ízekre vágyó párokat.

Unikornis mozzarella, fincsi, mi?! (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top