nlc.hu
Gasztro

Az autentikus olasz pizzák top 10-es listája

Kitalálnád őket? A 10 legnépszerűbb igazi olasz pizza – néhány meglepetéssel

Porondon a pizzafeltétek.
PIzzát raknak a kemencébe

Ahány ország, az egyes nemzetek annyiféle módon értelmezik újra a pizza műfaját. Chicagóban piteszerűen sütik, magas tésztaperemmel, hosszan nyúló sajttal. A legmegosztóbb ízvilágot kétségtelenül a Hawaii jelenti, amelyet egy kanadai görög emigránsnak köszönhet a világ.

Mi, magyarok olyan kuriózumokkal járultunk hozzá a pizzavilágatlaszhoz, mint a magyaros. Talán még a kolbászos-szalámis-hagymás-paprikás pizzán is túltesz az egyik nagy hazai pizzakiszállító étterem vívmánya, a Bugaci pizza. Megnéznénk egy olasz arcát a hegyes erős paprikás, csirkemájas raguval gazdagon megpakolt pizza (?) láttán.

A tizes listán továbbá nem pizzastílusokról lesz szó, mint amilyen a nápolyi pizza vagy a négyszögletes alakban felszeletelt, lapáttal szervírozott al taglio. Porondon a pizzafeltétek, amiket közel sem halmoznak oly nagy mértékben az olaszok, mint más nemzetek – köztük mi, magyarok is. Több autentikus pizzafajta csupán néhány hozzávalós.

A This Is Italy top 10-es listája szerint ezek a pizza őshazájában, Olaszországban a legnépszerűbb ízek.

Frutti di mare pizza
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top