Életmód

Trombitával hordja a leveleket a pécsi postás

Józsa Gergely a munkába minden nap elviszi a hangszerét is. Nem azért mert különc, azért mert a trombitának fontos szerepe van.
A postás csengetését sokszor nem hallják meg a lakók

„Újhegy Pécs egy családi házas övezete. A házakhoz udvar, sőt, többnyire kert is tartozik, ahol gyakran tartózkodnak kinn az emberek” – magyarázta Józsa Gergely a bama.hu-nak, majd hozzátette, a kertben tartózkodó emberek sokszor nem hallják a kapucsengőt, sőt, olyan is előfordul, hogy egyáltalán nincs csengő.

„A nem túl elegáns kiabálás helyett sokkal szebbnek és figyelemfelhívóbbnak tartom a trombitálást” – magyarázza a postás, aki nyugodt szívvel indulhatna az ország postása címért is. Elárulta azt is, immár második hónapja használja a trombitát munkája során.

Elmondta, az emberek először nagyon meglepődtek a hangszer hallatán, de örömmel fogadták. „Tetszik a lakóknak az ötlet, szeretik a trombita hangját, és ami még fontosabb, jobban hallják az érkezésemet” – mondta a különleges postás, aki nincs egyedül a csengők (vagy még inkább azok hiánya) miatti nehézségekkel. „Van olyan kézbesítőtársam, akinek sípot kell használnia.”

Szívesen olvasnál még több különleges postásról? Íme: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top