Életmód

Kiderült, hány BKV-dolgozó kapta el a koronavírust

A kijárási korlátozás feloldása után is kötelező a szájmaszk a tömegközlekedésben, és megmarad a buszok elejének lezárása.

A kijárási korlátozások feloldása után is ajánlott betartani a távolságtartási szabályokat a közösségi közlekedési eszközökön, amihez biztosítják a megfelelő járműkapacitást. Emellett az utasok számára a szájmaszk viselése ezután is kötelező, a kesztyű használata pedig javasolt – közölte a BKV.

A fővárosi közlekedési cég azt írta, hogy továbbra is megmarad a buszok első üléssorának kordonos elzárása, és – a normál időszakban megszokotthoz képest – nagyobb figyelmet fordítanak a járművek takarítására, fertőtlenítésére. 

koronavírus bkv busz

Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fővárosi Batthyány téren 2020. március 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Kitértek arra is, a biztonsági intézkedéseikkel a dolgozóikat is védik: a BKV majdnem 10 ezer munkavállalója közül mindössze ketten betegedtek meg a koronavírus miatt, és nem tudnak olyan esetről, hogy a járműveiken bárki elkapta volna a fertőzést.

(MTI)

További hírek a közösségi közlekedésről járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top