Életmód

Többen is lakhatatlan, egy euróért vásárolt házukban ragadtak a karantén idejére Olaszországban

Néhány olasz város egy euróért ajánl ingatlant, aminek felújítására párezer eurót bőven rá kell költeni. De mi történik akkor, ha még felújítás előtt üt be a krach, és a karantént a lakhatatlan házban kell tölteni?

Miután számos olasz kisváros egy euróért kezdte el árulni a területén lévő házakat, sok álmodozó vette a bátorságot, hogy új életet kezdjen. Bár szinte minden esetben az a költözés feltétele, hogy pár ezer eurót rá kell szánni az ingatlan felújítására, rengeteg embert ez sem gátolta meg abban, hogy belevágjon a kalandba – írta meg a sokszínűvidék. A CNN két olyan emberrel is beszélni tudott, akik a krízis alatt az egy euróért vásárolt új otthonukban töltötték a karantént.

Többen is egy eurós, lakhatatlan házukban töltötték a karantént Olaszországban.

Toszkán táj Fotó: Unsplash

Az egyikük Alvaro Solorzano amerikai művész az idilli környezetben fekvő Mussomeli városában töltötte a karantént Szicília déli részén, ahol tavaly vásároltak két házat is, az egyiket mindössze egy euróért. A családja visszautazott, ő viszont maradt bútorok nélkül, egy ággyal és egy tévével a lakásban úgy, hogy közben senkivel nem tudott kommunikálni. Kihasználva a helyzetet elkezdte egymaga a renoválást és a falak kifestését is. “Szerencsére a barkácsbolt mindvégig nyitva volt a városban, annak pedig külön örülök, hogy két házat is vásároltunk, mert az egy euróért vett ingatlanban víz és áram sincsen” – mondta. A művészt nem rettentették el a körülmények, sőt szerelembe esett az olasz kisvárossal, most már azt tervezi, hogy egy harmadik ingatlant is vásárol majd.

Szintén varázslatos, mégis élhetetlen környezetben ragadt Douglas Roque brazil üzletember is, ő se tudott már visszautazni hazájába. A férfi a toszkánai Fabbriche di Vergemoliban kezdett bele az egy euróért vett házának felújításába. Ő is úgy érzi, a történtek ellenére az olaszországi kisváros még mindig egy álom a számára.

És te hogy viseled a karantént?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top