Életmód

Adott cicájának egy nyalás fagyit, állatkínzással vádolják

Egy 11 másodperces, ártalmatlan klip miatt borult ki a fél internet.

Egy tizenegy perces Twitter-videó miatt forrong az internet, állatkínzással vádolják az azon szereplő férfit és az eseményeket mobillal rögzítő nőt. Az események egyébként tényleg rendkívüliek: az látható a videón, hogy egy kíváncsi macska fagyit kunyizik, kap egy apró adagot, abból lenyal egy csöppet, majd döbbent arccal, próbálja feldolgozni az élményt, miközben a fagyit még csak le sem nyelte, az az állán landol. A férfi megpróbálja letörölni, de a cica túl gyorsan ingatja a fejét. A videót egyébként azzal a megjegyzéssel töltötték fel, hogy “szerintem most mindenki nézze meg ezt a macskát, aki először próbál fagyizni”. Itt is van – mondanánk, hogy csak erős idegzetűeknek, de nem mondjuk.

A videó feltöltője azóta kapott hideget-meleget. Van, aki szimplán állatkínzásnak titulálja az esetet, van, aki azon elmélkedik, hogy vajon miért kellett megosztani ezt a videót, de a többség azért egyszerűen csak jót derült rajta. Az nlc. macskaügyi szakértő munkacsoportja szerint a macskának nem lett semmi baja, egyszerűen meglepődött. Ettől függetlenül fagyit, jégkrémet nem szabad adni nekik, mert a ma is élő, a macskák és a tej viszonyáról szóló közhiedelemmel ellentétben a cicák laktózérzékenyek, a tejtermékektől tehát pont olyan tüneteik lesznek, mint az ezzel küzdő embereknek: fájdalmak, görcsök, puffadás. A fagyinál ráadásul még az “agyfagyás” (embereknél is ismert) jelensége is fenyegeti őket. De nem egy ekkora adagtól, amelyet végül meg sem evett.

Valószínűleg neki sem lett semmi baja (forrás: Getty Images)

Valószínűleg neki sem lett semmi baja (forrás: Getty Images)

Forrás: Fox News

nlc.macskák

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top