nlc.hu
Életmód
Felhőszakadásokkal teli, zivataros csütörtök vár ránk

Felhőszakadásokkal teli, zivataros csütörtök vár ránk

Ma sem lesz jobb idő az országban: első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a felhőszakadás miatt.

Az Országos Meterorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Nógrád megyében van másodfokú, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyében pedig elsőfokú a figyelmeztetés felhőszakadás veszélye miatt. Bónuszként országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt.

Cipő helyett húzzunk inkább gumicsizmát (fotó: Pixabay)

Cipő helyett húzzunk inkább gumicsizmát (fotó: Pixabay)

Csütörtökön sem javul az időjárás, az ország nagy részén zivatarok alakulhatnak ki, elsősorban a nap második felében, főképp keleten. A felhőszakadások 30-50 milliméternyi esővel járhatnak, és kisebb eséllyel akár 60-80 kilométer/órás sebességű szél is kísérheti őket, és azon se csodálkozzunk, ha jégeső is társul a jelenséghez. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 26 Celsius-fok között várható, ami késő estére 14 és 20 fok közé hűlhet le.

Vihar és felhőszakadás Magyarországon az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top