Életmód

Fura okból tiltották meg az utaskísérőknek, hogy maszkot hordjanak a repülőn

Nem tetszett az utasoknak, hogy nem látják az utaskísérők arcát, ezért megtiltották nekik a maszk viselését.

A koronavírus járvány Magyarországon lecsengőben van, azonban a világ számos régiójában – például Dél-Amerika vagy Afrika egyes területein – még csak most kezd el terjedni a kórokozó. Ennek fényében kissé érthetetlennek tűnik a Garuda indonéz légitársaság lépése, amely nemrég megtiltotta az utaskísérőknek a maszk viselését – írja a 24.hu

A lap értesülései szerint a Garuda május 7-én indította újra belföldi járatait, amikor enyhítettek a járványügyi intézkedéseken. Ekkor azonban az utaskísérők maszkban és gumikesztyűben dolgoztak, azonban előbbire annyi panasz érkezett az utasoktól, hogy a cég végül bejelentette, hogy elhagyják a maszkokat.

Megtiltják a maszkviselést a légikísérőknek egy légitársaság repülőgépein

A Garuda egyik légikísérője még a koronavírus járvány előtt (Fotó: Getty Images)

A légitársaság vezetője szerint az utasoknak nem tetszett, hogy nem látják az utaskísérők arcát, így nem tudják, hogy mosolyognak vagy fintorognak. Ifran Setiaputra szerint maszkok helyett fontolgatják az átlátszó arcpajzsok bevezetését, hozzátéve, hogy amíg erről nem hoznak döntést, a légikísérők továbbra is maszkban fognak dolgozni. 

További cikkeink a repüléssel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top