Életmód

Apokaliptikus árvizről készült videó Pilismaróton

A tegnapi vihar annyi csapadékot hozott, hogy több helyen szabályos folyók alakultak ki. Pilismaróton drámai videók is készültek a zuhatagról.

Szerdán heves vihar csapott le az országra, amelynek következtében több helyen alakultak ki vízátfolyások, eldugultak a csatornák, de olyan hely is akadt, ahol szabályos folyamokban hömpölygött az esővíz. Így történt ez Pilismarót környékén is, ahol a Viharvonal Viharvadász Csapat Facebook-csoportjának tanúsága szerint annyi csapadék hullott, hogy egy busznak szinte az ablakáig ért – írja a 24.hu. A felvételen jól látszik, hogy az útszéli sövényt szinte teljesen ellepte a víz. 

Egy ugyanott készült videón pedig az látszik, ahogy a házak kertjeiből dől kifelé a sáros víz, több helyen már-már átcsapva a kapuk alsó része fölött. A víz mennyisége akkora volt, hogy a csatornarendszer nem tudta elvezetni, több helyen szabályos patakok alakultak ki a település környékén.

Sérülésről egyelőre nem érkezett hír, az azonban valószínű, hogy a vihar jelentős anyagi kárt okozhatott a környéken élők számára. 

Az időjárás csütörtökön sem lesz kíméletesebb, több helyen lehet felhőszakadásokra számítani – lásd kapcsolódó írásunkat. 

További cikkeink az időjárással kapcsolatban:

Hömpölygő sártengert hagyott maga után a vihar Pilismaróton

A heves viharok, zivatarok során hirtelen nagy mennyiségű csapadék zúdulhat egy kis területre (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top