nlc.hu
Életmód

Matematikai Guinness-rekordot döntöttek

196 osztás és szorzás egy perc alatt: ez a 10 éves kisfiú számol a világon a leggyorsabban

Egy brit általános iskolás kisfiú a karantén időszaka alatt állította be a legújabb matematikai Guinness-rekordot, miután egy app segítségével a világon hivatalosan is ő oldja meg a legtöbb osztási és szorzási műveletet.
Matematika - Fotó: Pixabay

A 10 esztendős Nadub Gill a Long Eaton-i Longmoor általános iskola diákja, és a rekordot lényegében a karanténnak köszönheti, miután az otthoni bezártság során rengeteget gyakorolta a számolási műveleteket a Times Table Rock Stars nevű applikáció segítségével. Végül az oktatási platform vezetett a szorzási és osztási Guinness-rekord megdöntéséhez.

Gill összesen 196 különböző osztási és szorzási műveletet oldott meg egy perc alatt, másodpercenként 3 választ adva, ezzel maga mögé utasítva 700 diákot, akik szintén az említett matematikai app segítségével kísérelték meg megdönteni a számolás Guinnes rekordját. A brit kisdiák erről már a hivatalos visszaigazolást is megkapta, hogy nála ennél kiemelkedőbb teljesítményt eddig senki sem nyújtott soha a területen.

Egy videó is készült a YouTube-ra arról, hogy Gill valóban milyen elképesztő sebességgel számol, csak kapkodjuk a fejünket:

(via)

Még több különlegesen tehetséges gyerek az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top