Életmód

Iskolakezdés 9-től Budapesten? Biztosan jó ötlet?

Nem minden szülő elégedetlen a későbbi iskolakezdés ötletével, Édua szerint például lehet benne ráció.

Sokaknál kiverte a biztosítékot, miszerint a főváros csúsztatott iskolakezdést javasol az oktatási intézményekben. Ez a gyakorlatban annyit jelentene, hogy reggel 8 óra helyett reggel 9 órakor kezdődne a tanítás. Bár általános iskolák esetében, ahol sokszor még a szülők viszik vagy kísérik a gyerekeket iskolába, ez sok esetben nem működne (Esetleg reggeli ügyelettel kivitelezhető lenne attól függően, hogy hányan veszik igénybe. Ha sokan, akkor eleve több hátránya lenne a tanulás szempontjából, mint előnye), de középiskolákban és felsőoktatási intézményekben igen. Persze előfordul itt is, hogy a gyereket munkába menet teszi ki a szülő az iskolánál, mert sok esetben a középiskolások is távolabbról járnak be, és sok időt vesz igénybe az iskolába jutás tömegközlekedési eszközökkel.

A mosolyból ítélve állapítsd meg: ők örülnek a csúsztatott iskolakezdésnek? (fotó: Pixabay)

A mosolyból ítélve állapítsd meg: ők örülnek a csúsztatott iskolakezdésnek? (fotó: Pixabay)

Tehát a lépcsőzetes iskolakezdés, ahol nem egyszerre tömegközlekedik az összes gyerek 7 és 8 óra között nem biztos, hogy rossz ötlet. Édua további izgalmas okfejtéséért kattints aholdalelke.cafeblog.hu oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top