Életmód

Lefogyott a világ legkövérebb gyereke: műtétekkel kell eltávolítani a megnyúló bőrét

Négy helyreállító műtétre van szüksége az indonéziai Arya Permana-nak, aki nemrég még 192 kilót nyomott, ám most jelentős fogyáson esett át.

Arya Permana számára az olyan mindennapi cselekedetek is nehézséget jelentettek, mint a zuhanyzás vagy a séta, és érezte, hogy változtatnia kell. A 192 kilós gyerek életmódváltása olyan jól sikerült, hogy tizennégy éves korára a súlya több mint a dupláját leadta, csakhogy ekkor egy új problémával szembesült: a hízása során annyira elernyedt a bőre, hogy a fogyás után iszonyatosan lötyög rajta, ami főképp a hasán, a hátán és a karjain okoz problémát. Az utóbbit azzal próbája megoldani, hogy nagyrészt hosszú ujjú ingeket hord, de a helyzeten mindenképp javítani kell – írta meg a brit Metro.

Egyrészt Arya szégyelli magát azért, ahogy most a bőre kinéz, másrészt, ha sportolni szeretne, a felesleges, megnyúlt bőrréteg irritálni fogja őt. Az orvosai szerint négy helyreállító műtétre van szüksége, amiből az egyiken – amivel a karján segítettek sokat – már tavaly nyáron túlesett, de most a koronavírus-járvány hatására az összes többi beavatkozását elhalasztották. Reméljük, minél előbb túleshet rajtuk.

A fogyás után megnyúló bőr már sokaknak okozott problémát:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top