Életmód

Moet, a szemek nélkül élő perzsa cica az internet új sztárja

A biztos halálból mentették ki, most neki van a legjobb sora a világon.

Borzalmas élete volt Moetnek, a gyönyörű perzsa cicának: egy ománi állatboltba került egy illegális tenyésztőtől, borzasztó körülmények között nőtt fel. A boltban még fekvőhelye sem volt, ételt, vizet hébe-hóba kapott, szeretetet pedig egyáltalán nem. Mivel a fertőzések is szabadon terjedtek, elkapta a macskainfluenzát, szövődményként pedig mindkét szeme elfertőződött.

Gyengén, fájdalmak közt találtak rá a helyi álladvédők, akik azonnal kezelésbe vették. Moet szemeit el kellett távolítani, de ezt akkor ő már nem bánta: addigra megvakult, a műtétnek hála pedig elmúlt a gyulladás és a fertőzés is. Innen pedig minden csak jobb lett: egy Ománban élő brit nő, Emily Shotter 2014-ben meglátta és azonnal beleszeretett. Hazavitte két másik – szintén mentett – macskája mellé és a lehető legjobb körülményeket teremtette meg számára. Moet hamarosan úgy élt, mint bármely más cica, a vaksága pedig azóta sem akadályozza meg a játékban és abban, hogy azonnal bebújjon minden kartondobozba, ami csak elé kerül.

Moetnek a gazdijának hála komoly internetes jelenléte van: történetét és a róla szóló (hasznos tippeket is tartalmazó) blogbejegyzéseket honlapján lehet olvasni, ugyanitt kimerítő képgaléria várja a látogatókat. Mi azért Instagram-oldalát is ajánljuk, ezen tényleg órákig lehet olvadozni.

Cicák az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top