nlc.hu
Életmód

Arany szájmaszk

Videó: szolid arany maszkot készíttetett magának egy gazdag indiai

Nem akármilyen szinten és színvonalon védekezik a koronavírus ellen egy indiai férfi, aki aranyból készült egészségügyi maszkot visel.
Ötvös - Fotó: Getty

Az indiai Puné városában élő Shankar Kurade elmondása szerint, amióta az eszét tudja, mindig is imádta az aranyat. Ma sem hagyja el a házat anélkül, hogy ne lenne a nyakában legalább egy sor arany nyaklánc, ujjain pedig ne viselné vaskos arany gyűrűit. Amikor pedig Indiát is utolérte a koronavírus-járvány, úgy érezte, hogy meg kell találnia a módját, hogy most is kitűnjön a tömegből.

Shankar Kurade először a hírekben hallott egy férfiről, aki ezüst szájmaszkot viselt, így eszébe jutott, mi lenne, ha az ő védőfelszerelése aranyból lenne?! „Beszéltem egy aranyművessel, aki egy héten belül legyártotta nekem az arany szájmaszkot – árulta el az indiai a lapoknak. Amikor megkérdezték tőle, hogy a maszk mennyire biztonságos, illetve milyen hatásfokon szellőzik, a férfi elárulta, hogy nagyon kicsi lyukak vannak a védőmaszk felületén, ezért a légzéssel nincs gondja.

Azt viszont bevallotta, hogy lényegében fogalma sincs arról, a maszk milyen hatásfokon véd a koronavírus és az egyéb fertőzések ellen. Ettől függetlenül, mindez nem akadályozza meg abban, hogy nagy valószínűség szerint családtagjait is ellássa hasonlóan értékes, különleges maszkkal, miután ők is élnek-halnak az aranyért.

(via)

Még több különleges maszk az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top