Trend

Csipkéstől a bőrig – Stílusos védőmaszkok magyar tervezőktől és kézművesektől

Úgy tűnik, hogy a védőmaszkok jó ideig elengedhetetlen kiegészítői lesznek az öltözékeinknek. Ha beszereznél néhány stílusos darabot, támogasd a vásárlásoddal a magyar kézműveseket és divattervezőket!

Az elmúlt két hónapban a hazai kézművesek jelentős része, illetve több ismert divattervező is védőmaszkok gyártásába fogott, így mostanra tényleg bőségzavarban válogathatunk a kínálatból. Mivel úgy tűnik, hogy a védőmaszkok  jó ideig elengedhetetlen kiegészítői lesznek az öltözékeinknek, érdemes lehet beszerezni egy-két stílusos, többször haszálatos darabot. És ha már, akkor miért ne magyar dizájnerektől?! Íme a szubjektív kedvenceink!

2000 forint alatt

Mókás Mintás Maszk

Mókás Mintás Maszk, 900 forint/db

A Mókás Mintás Maszk, ahogy az már a nevéből is meglehetősen egyértelműen kiderül, elsősorban élénk, mozgalmas mintázatú textilmaszkokat gyárt, de ha te mégis inkább egyszínűt keresel, az is megtalálható náluk. Mindemellett a kutyád számára a maszkodhoz tökéletesen passzoló kutyakendőt, illetve egészségügyizacsi-tartót is rendelhetsz.

Tihanyi Levendula Manufaktúra

Tihanyi Levendula Manufaktúra, 900 forint

Tihanyi Levendula Manufaktúra a levendulazsákok anyagából gyárt kétrétegű maszkokat, gyerek és felnőtt méretekben. Ha kedveled a finom, provence-i stílusú mintákat, náluk érdemes körülnézned.

SAKU

SAKU, 990 forint

A SAKU zero waste textiltermékek – többször használatos nejlonzacsó-helyettesító zsákok, kenyeres zsákok, szendvicssomagolók, mosható arctisztító korongok – gyártásával foglalkozik, a karantén alatt pedig ők is bővítették a termékpalettát textilmaszkokkal. A maszkok egy réteg 100 százalékos pamutból és egy réteg szövött bélésanyagból állnak. A minták kifejezetten változatosak, de különösen állatfigurás printekből erős náluk a felhozatal.  

Mátrai Kriszta

Mátrai Kriszta (Meska), 1290 forint

Az elsősorban táskák és kiegészítők tervezésével foglalkozó Mátrai Krisztina vidám gyerekmaszkjaival játékosabbá, már-már farsangi hangulatúvá tehetjük a maszkviselést a kicsik számára, ami nagy segítség, ha egyébként nem szívesen veszik fel a maszkot. A macis, kutyás, nyulas és cicás orrot imitáló maszkok alapja pamutos textília, belsejükben pamut bélés, kívül pedig műbőr rátét található.

Pindi

Pindi, gyerek: 1100 forint, kamasz, felnőtt: 1500 forint

Felnőtt és gyerek méretekben, két réteg ökopamutból készülnek a Pindiart maszkjai.  A gyakoribbnak számító, behajtogatott szabás helyett ezek középen varrt, az arc formájához igazodó fazonnal rendelkeznek. Egyforma mintájú anya-lánya, illetve apa-fia szettekben is kaphatók. 

Manuela

Manuela, 1500 forint

Maráczy Manuéla gyerekruha-tervező Most tervek márkanév alatt dobott piacra maszkokat, ezúttal felnőtt méretben. A Going Home a dizájner egyik korábbi kollekciójának a mottója volt, azonban úgy érezte, a jelenlegi helyzetben különösen időszerű, ezért a maszkjait ezzel a felirattal díszítette. 

SuziartBag

SuziartBag, 1800 forint

Az egyébként táskakészítéssel foglalkozó SuziartBag elsők között fogott maszkkészítésbe még márciusban, a legnagyobb maszkhiány idején. A maszkok a márka táskáihoz hasonló élénk, olykor egészen meglepő mintákkal készülnek. Úgy vannak kialakítva, hogy a külső és a belső textilréteg  közé behúzható pluszban egy orvosi maszk is, így fokozva a védelmet.

2000 forint felett

BeEco

BeEco (Meska), 2490 forint

Ha alapvetően a fekete védőmaszkok felelnek meg az ízlésednek, viszont szeretnél mégis valami különlegeset, akkot BeEco termékeit ajánljuk. Az erős, 100 százalékos  pamutvászonból készült, fekete maszkokat középen különféle csíkok díszítik. A képen látható galaxisos mellett többek között etnós, háromszöges, pöttyös, vagy akár görög mintás csíkkal is kérheted a kiegészítőt. A maszk belseje zsebes kialakítású, így cseréhető szűrőbetétet is elhelyezhetsz benne.

Delka

Delka, gyerek: 2490 forint, felnőtt: 2990 forint

A Delka Bag védőmaszkjai  dupla réteg pamutvászonból készülnek, ebbe a típusba ráadásul közbenső polipropilén filter réteg is be van építve. Az orr részénél az orrnyereg formájára igazítható, merevítéssel ellátott, illetve varrással erősített. Gyerek-felnőtt szettben, illetve a maszkokhoz illő shopperrel együtt is megrendelheted őket.

Solymos bőr

Solymos bőr, 3500 forint

A Solymos bőr kézi készítésű, színes, marhabőr maszkjai a legkevésbé sem szokványos darabok. Ha odavagy a bőr holmikért, ezt imádni fogod. A maszkok belseját úgy alakították ki, hogy azokban cseréhető szűrő helyezhető el. 

Red Lipstick Mask

Redlipstick Mask, 3500 forint

A hazai kínálat kétségkívül legsikkesebb szereplője a Joó Beatrix-féle Sentiments Couture maszkkollekciója, a Redlipstick Mask.  Az alapmodell a fehér alapon fekete csipkés, vörös szájjal díszített változat, de limitált darabszámban elérhetők más színű csipkékkel ellátott, illetve csipke nélküli darabok is. Az alsó réteg 100 százalék minőségi pamut, míg a díszítéshez a márka korábbi estélyiruha-kollekcióiból maradt, finom Solstiss csipkéket használják fel. Különösen könnyű és kényelmes viselet. 

NUBU

NUBU, 3890 forint

A karakteres minimalista kollekcióiról ismert NUBU márka önmagához hűen letisztult stílusú, minőségi maszkkollekcióval jelentkezett. A védőmaszkok javarészt fekete, fehér, illetve pasztell árnyalatokban érhetők el, de találsz neonzöld modellt is, ha épp arra vágynál. A cég bevételeinek egy részével most kórházakat, önkormányzatokat és egyéb rászoruló szervezeteket támogat.

Mad Mask

Mad Mask, maszk önmagában: 3000 forint, homlokpánttal együtt: 4500 forint

Kalácska Zsana formatervező, a Zwana Modular Design alapítója indította el néhány hete a Mad Mask brandet. A kínálatban megtalálhatók a legkülönfélébb stílusú maszkok, illetve maszk-homlokpánt szettek. A Mad Mask alkotói mellett vendégművészek is terveznek egyedi printeket a márkának.

Matyódesign

Matyódesign, 7900 forint

Maszkkészítésbe fogott a Matyodesign is, amivel 27 tardi asszony munkahelyét igyekszik megmenteni a cég. A 2 rétegű, 100 százalék pamutból készült maszkokat kézzel hímezik a 17 és 86 év közötti hímzőnők. A kollekcióban a kismadárral díszített, illetve a klasszikus virágmintás (a fenti képen) maszkok mellett egy egyedi dizájn is szerepel, melyet Nagy Ervin színművész tervezett a márkának.

Tomcsányi Dóri

Tomcsányi Dóri, egy csomag textilmaszk (3 darab): 11 000 forint

Az egyedi, jellegzetes printekkel dolgozó Tomcsányi Dóri divattervező a korábbi kollekcióiból maradt anyagokból készült maszkokat dobott piacra. A védőmaszkok négy rétegben varrt, sűrű szövésű textíliából, beépített polipropilén szűrővel készülnek. Egyesével nem, csak hármas csomagban lehet megvásárolni azokat. A kiegészítő eladásából származó bevételek 10 százalékát a márka egy orvosi maszkokat gyártó alapítványnak ajánlotta fel.

Olvass még a védőmaszkokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top