Trend

Egy izlandi nő készíti a legbizarrabb védőmaszkokat

A tervező különleges kötött ruhák készítésével foglalkozik, ám most ő is átállt maszkokra.
Bizarr látvány

Jó eséllyel a világ legbizarrabb védőmaszjait készíti egy izlandi nő. A Glasgow School of Art-on végzett, 27 éves Ýrúrarí Jóhannsdóttir egyébként különleges kötött ruhák tervezésével foglalkozik, azonban számos divattervezőhöz és kézműveshez hasonlóan a koronavírus-járvány miatt elmaradoztak a megrendelései, ezért védőmaszkok készítésére állt át.

A különös 3D-maszkokat is kézi kötéssel készíti, témájuk pedig azok a testrészek, melyeket a maszk eltakar, vagyis a száj, a fogak és nyelv.

 

Nyelves
Megnézem
Összes kép (5)

Egy-gy maszk általában két nap alatt készül el. A tervező azt mondja, inkább szobrokként, mintsem védőfelszerelésként kell értelmezni az alkotásait, már csak azért sem, mivel a kötött maszk nem igazán véd a fertőzéstől. Munkájával inkább arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy mindenki viseljen maszkot és találjon benne örömet. Ha pedig valaki az ő maszkjait szeretné hordani, ajánlott alá hagyományos egészségügyi maszkot is húznia.

via

(Nyitókép: Instagram/Ýrúrarí)

Ezek is érdekelhetnek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top