Életmód

Felvették a Harvard jogi karára a szemétszedőként dolgozó fiút

Rehan Statonnak nehéz gyerekkora volt, de a kedves kollégáinak és főnökének hála valóra vált az álma,
Felvették a Harvard jogi karára a szemétszedőként dolgozó fiút

Igazi sikertörténet a marylandi Rehan Statoné, aki nehéz gyerekkor után a Harvard jogi karára készül.

Rehan még kicsit volt, amikor anyja elhagyta a családot, apjának pedig több munkát is el kellett vállalnia, hogy őt és testvérét eltartsa. Volt, hogy sokáig nem volt főtt étel az asztalon, a közműszolgáltatások is akadoztak, de Rehan nagyon jó sportoló lett, bokszolt, atletizált.

A tanulással viszont gondjai voltak, kisegítő iskolába akarták tenni, de apja nem engedte, ingyen korrepetitort talált neki – írja az Index.

Rehan végül jó, kitüntetett tanuló lett, ám a felvételije nem sikerült, boksszal, sportösztöndíjjal sem juthatott be, egy vállsérülés miatt abba kellett hagynia a sportot.

Rehan végül szemétszedőnek állt, kollégái a fiú tudását hallva nem értették miért. Meg is keresték a munkáltató fiát, Brent Batest, aki úgy döntött, szárnyai alá veszi Rehant. Közbenjárására először a Bowie Állami Egyetemre vették fel, majd második egyetemi évében a Harvard jogi karára is felvételt nyert.

(via)

(Kiemelt kép: Youtube)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top