Életmód

Megható ok miatt biciklizte keresztül Kanadát

Bianca Hayes a leggyorsabb nő, aki keresztülbiciklizte Kanadát, közben pedig rákkal kapcsolatos kutatásokra is gyűjtött, mert a betegség miatt elvesztette a testvérét.
Bianca Hayes, aki keresztülbiciklizte Kanadát

Egy kanadai lány új rekordot állított fel: ő lett a leggyorsabb nő, aki keresztülbiciklizte Kanadát. Bianca Hayes 20 nap alatt teljesítette 5900 kilométeres távot.

A nem mindennapi teljesítmény közben több mint 22 ezer dollár (6,9 millió forint) értékű adományt gyűjtött a petefészekrákkal kapcsolatos kutatásokra. Családi tragédia miatt tartotta ezt fontosnak, 2018-ban ugyanis a betegségben elveszítette a testvérét.

Mint mondta, a petefészekrák túlélési esélye nem javult az elmúlt 50 évben, és a többi rákbetegséghez képest nem jut annyi pénz a kutatásokra. Teljesítményével erre is szerette volna felhívni a figyelmet.

Hayes a nyugati parton található Vancouverből indult, majd az országot átszelve érkezett meg a nyugati parton található Halifaxba. Azt tervezte, hogy 15 nap alatt végigtekeri az országot, ez nem jött össze, de így is övé a rekord. De nem zárta ki, hogy valamikor újra nekivágjon az útnak.

(Kiemelt kép: Instagram/Bianca Hayes)

(UPI)

Még több különleges biciklis teljesítmény az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top