nlc.hu
Életmód

Elmarad a tűzijáték

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

A koronavírus elleni sikeres védekezés érdekében nem tartják meg az augusztus 20-i tűzijátékot és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozatot.
tűzijáték

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A kormány döntése értelmében nem csak a tűzijátékot nem tartják meg, hanem a nemzeti ünnephez kapcsolódó, három napos Szent István-napi ünnepségsorozat is elmarad.

A döntést azzal indokolták, hogy a koronavírus elleni sikeres védekezéshez a szabályok fenntartása és betartása szükséges. Ehhez pedig a maszkviselés mellett az is kell, hogy ne engedjék az 500 főnél nagyobb rendezvények megtartását.

Gulyás Gergely szerint elképzelhető, hogy máskor megtartják a tűzijátékot, de augusztus 20-án biztos nem.

A korábbi tervek szerint Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát akarták megrendezni augusztus 20-án Budapesten, ami minden eddiginél drágább is lett volna: legalább 910 millió, de inkább 1,3 milliárd forintba került volna.

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)

Még több cikk az idei tűzijátékról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top