Életmód

Csodagyerek: a kis Lizi alig éri fel a pingpongasztalt, de máris ő a magyar asztalitenisz új reménysége

Lizi még csak hétéves, de úgy játszik, mint a profik. Igazi csodagyerek. Versenyezni még nem versenyezhet, de a sok edzéssel ő lehet a magyar asztalitenisz következő nagy bajnoka.

Az olyan gyerekekre, mint a hétéves Lizi, a csodagyerek szót használjuk. Edzés közben nézni őt egészen elképesztő: alig ér az asztal fölé, mégis a lehető legprecízebben, technikásan adogatja vissza a labdákat felnőtt edzőpartnerének, aki szerint a kislánnyal nagyjából 75-80 százalékban mindent úgy lehet már gyakorolni, ahogy egy felnőtt versenyzővel. Persze Lizinek akad egy kis hátszele is, a genetika és a családi háttér kétségtelenül nagy szerepet játszott a tehetsége kibontakozásában. Édesapja ugyanis Fazekas Péter, a Magyar Asztalitenisz Szövetség sportigazgatója – derül ki az RTL Klub Híradójának riportjából.

A kis Lizi ötéves koráig egyáltalán nem mutatta, hogy érdeklődne az asztalitenisz iránt. A csodagyerek tehetségére úgy derült fény, hogy az édesapja ötévesen magával vitte egy általa szervezett nyári edzőtáborba, ahol a kislány egyszer csak beállt játszani. A labdaérzéke azonnal megmutatkozott, és az apukáját az nyűgözte le elsősorban, hogy a kislány milyen gyorsan fejlődött. Amúgy az esete nem számít egyedinek: Ázsiában nem ritka, hogy már 2-3 éves gyerekeknek elkezdik tanítani a pingpongozás csínját-bínját. Lizi az első versenyére készül, ahol nála sokkal idősebbekkel fog játszani, mivel a hazai bajnokságot tizenegy éves kortól rendezik. Fazekas Péter szerint az ütőerő kivételével lánya mindenben fel tudja venni a versenyt a nagyobbakkal.

Csodagyerekek történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top