Életmód

Mindössze 11 éves az orosz csodagyerek, aki 100 kilót is felemel

Tyimofej olyasmire képes, ami egy megtermett, jó erőben lévő felnőtt férfinak is becsületére válna.

Miközben a legtöbb 11 éves fiú szabadidejében manapság nagyrészt a videójátékokkal és a netezéssel van elfoglalva, addig a 11 éves orosz Tyimofej Klevakin az iskola mellett súlyt emel, és arra gyúr, hogy rekordokat döntsön a sportágban.

Az Urál hegységből származó fiú 5 éves korában kezdett el érdeklődni a súlyemelés iránt, miután megtetszett neki, ahogy édesapja az edzőteremben emelgeti a súlyokat. Arszenyej Klevakin látva fia lelkesedését, elkezdte őt edzeni, annak ellenére is, hogy felesége félt, Tyimofej még túl fiatal a durva súlyzós edzésekhez.

Végül 6 éves korára Tyimofej olyan sokat fejlődött, hogy tudásával és képességeivel mindenkit teljesen elvarázsolt a területi súlyemelő bajnokságon. Akkor egész pontosan már 55 kilót fel tudott emelni. Ám ezek után sem állt meg, és ugyanolyan keményen edzett tovább. Ennek meg is lett az eredménye, miután az idei Ázsia-kupán, amit tavaly nyáron tartottak az orosz Cseljabinszkban, Tyimofej annak ellenére is elbánt 100 kilóval, hogy mindössze 38 kiló volt a teljes testsúlya. 

A fiúnak természetesen nagy álma, hogy egy napon felnőtt súlyemelő bajnok legyen. Éppen ezért most legalább heti 3 alkalommal keményen edz, mellette pedig szigorú só- és cukormentes diétát folytat.

Anyukája viszont a szép sikerek ellenére is ugyanúgy aggódik, hogy a sok intenzív edzés és a nagy megerőltetés hosszútávon aláássa fia egészségét, ezen belül is kikészül a térde és a gerince. Erre azonban az apuka-edző azt mondja, nem hajtja túl Tyimofejt, aki most arra készül, hogy a következő orosz bajnokságon tavasszal rekordot döntve 105 kilót is felemel.

(Via)

Kiemelt képünk illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top