Életmód

Gyalázták a fitneszsztár testét, visszavágott

Ha belépve az edzőterembe valaha is kényelmetlenül érezted magad nőként, nem vagy egyedül.

Sajnos ez azért van így, mert még mindig élnek azok a sztereotípiák, miszerint a súlyemelés a férfiak kiváltsága, és a nők nem tudnak súlyokat emelni vagy tömeget növelni, de ha mégis, az túl férfias.

Ez csak egy kis része azoknak a kritikáknak, amiket a nemzetközi fitneszedző, Kelsey Wells mindennap kénytelen meghallgatni. De a nő meg akarja változtatni ezt a fajta megbélyegzést a súlyzózást gyakorló nők körében, ezért kifejlesztett egy új programot.

„Az a fajta gondolkodás, hogy a súlyzós edzés férfias, teljesen nevetséges. Nagyon büszke vagyok arra, hogy megváltoztathatom a párbeszédet, mert a súlyemelés az edzés egyik hihetetlen formája, ami nagyon sok előnnyel jár.”

A 27 éves Kelsey Instagramján 1 millió követőt számlál, így fontos számára, hogy pozitív és bátorító gondolatokat osszon meg velük, de maga is meglepődik, amikor konzervatív, szűk látókörű kommenteket kap arról, mennyire nem nőies edzésforma a súlyemelés.

„Szabadítsátok fel magatokat mások véleménye és a társadalom által szépségideálnak tartott normák alól. Igenis emeljetek súlyt, ha azt akartok, 100 százalék szépség és nőiesség rejlik benne, egyáltalán nem férfias!”

Kelsey emellett azt is fontosnak tartja, hogy Instagramján ne csak a szépet mutassa meg, hanem a valóságot, amibe beletartozik olykor egy-egy rosszabb nap is.

„Nagyon fontos számomra, hogy megmutatom az életem minden aspektusát, beleértve a jó és a rossz napokat is. Olyan dolgokról beszélek, mint például a szorongásom, mert fontos a közösségemnek is tudnia azt, hogy ugyanolyan átlagos ember vagyok, mint más, aki ugyanazokkal a problémákkal és nehéz napokkal küzd néha.”

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top