Parkolási bírságot talált a kocsiján az éppen koronavírusos betegek életét mentő, hullafáradt orvos

nlc | 2020. Augusztus 11.
Az ausztrál kórház mellett állt meg karantén idején, rohant, hogy lenyomja 56 órás műszakját.

Amikor éppen koronavírussal küzdő betegeken segítesz orvosként, az utolsó, amire gondolsz, hogy parkolásért megbüntetnek.

Egy melbourne-i orvos így járt, akinek még nem jutott az egészségügyi dolgozóknak osztott ingyenes parkolási matricából.

Katarina Arandjelovic értetlenül áll a büntetése előtt, amit a kórház közvetlen körzetében parkoló autójára kapott. Nem érti, hogy a karantén alatt álló városban, miért kell parkolóőröket küldeni a kórházak mellé. „56 órát dolgoztam 4 napon át, hogy a városunk legbetegebb páciensein segítsek. Mire végeztem, egy büntetés várt a szélvédőn. Azért járok autóval, mert a karantén bevezetése előtti napon ellopták a biciklimet a kórház elől. A tömegközlekedés számomra nem opció, hogy megvédjem az embereket a vírustól, mint az utasokat, mint a betegeket és kollégákat. Mit gondoltok, karantén alatt ki parkol egy kórház előtt? A dolgozók.”

Katarina bejegyzése alatt többen kommentelték, hogy kifizetnék a bírságát, mert felháborítónak tartják. Az üzenet végül eljutott Melbourne városvezetéséhez, ahol azt írták, hogy a kocsi egy lakóterületen állt, és a kórháznak kiosztottak ingyenes parkolási kártyákat.

Nem sokkal később azonban a város kormányzója elnézést kért Katarinától és jelezte, a bírságot természetesen törlik és igyekeznek máskor körültekintőbbek lenni.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Exit mobile version