nlc.hu
Életmód

Eladó családi ház saját börtönnel

Ház saját börtönnel eladó: kell valakinek?

Egy 1875-ben épült egykori sheriff családi házát árulják 350 ezer dollárért Missouri-ban, amelyhez saját 9 cellás börtön is jár az épület pincéjében.
Ház saját börtönnel - Fotó: Boredpanda

Ritkán kerül olyan sajátos létesítmény az ingatlanpiacra, mint egy lényegében teljes berendezett, összkomfortos börtön Fayette City-ben, Missouriban. A ház, amit most meg lehet vásárolni, kívülről egy teljesen átlagos kétemeletes családi háznak tűnik, ahol egy család kényelmesen elfér.

Csupán annyi a különbség, hogy a két hálószoba, a konyha, a nappali és a többi szokásos helység mellett 9 extra börtöncella is található benne a pincében. Egész pontosan közvetlenül a konyha mellett van az ajtó, amely a pincebörtönbe vezet, bennük rácsos ágyakkal, rácsos ablakokkal, zárható cella ajtókkal és nyitott toalettekkel.

A különbség talán annyi egy átlagos cellához képest, hogy ezek némileg tisztábbak a szokásosnál, hiszen mégiscsak eladásra szánják az ingatlant.

A ház különlegességének oka, hogy eredetileg 1875-ben épült, és Howard megye sheriff-jének és családjának adott otthont, illetve szolgált egyfajta home-officeként is, amint a mellékelt ábra mutatja. A jelenleg 350 ezer dollárért eladásra kínált épület 2005-ben átesett egy jelentős felújításon, ám a régi börtöncellák ennek nem estek áldozatul.

Itt, a Boredpanda oldalán találtok még több képet a nem mindennapi ingatlanról. 

Még több formabontó ház és építmény az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top