nlc.hu
Életmód

Az ország legfinomabb lecsója

Balatonkenesén főzték az ország legfinomabb lecsóját

Egy évig viselhetik az ország legfinomabb lecsójának készítője címet annak a csapatnak a tagjai, akik nyertek a balatonkenesei lecsófesztiválon.
Lecsó

Szombaton rendezték Balatonkenesén a már hagyománynak számító lecsófesztivált, amelyen idén is volt lecsófőző verseny – számolt be a Veol.hu.

A leggyorsabb csapat nagyjából egy óra alatt elkészült a lecsójával, de a gyorsaság nem ment a minőség rovására: a Cinkosok nevű csapat nyerte meg a XVI. Országos Lecsófesztivál főzőversenyét.

A három nőből álló csapatot egészségügyi dolgozók alkották, akik újszülött osztályon, gyerekosztályon valamint a mentőszolgálatnál dolgoznak. Az aranyérmet egy különleges, babos lecsóval sikerült elhozniuk.

A második helyezett a LECS-GÓ csapat lett Karanténlecsójukkal, amelybe curryben pácolt csirkecombfilé került. A harmadik helyet a három egyesület alkotta Lecsóőrök csapatának Békés-Balaton koprodukció nevet viselő főztje szerezte meg.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Még több cikk a lecsóról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top