Életmód

Folyamatosan fertőződnek meg orvosok és dolgozók koronavírussal a győri kórházban

„Valószínűleg lesz egy pillanat, amikor meg kell állnunk”, írta a kórház igazgatója.

Nyilvánosságra került a győri Petz Aladár Kórház igazgatójának belső, dolgozóknak szánt üzenete. Az előző héten készült videóinterjúban Tamás László János arról beszélt, az intenzív ágyak tele vannak, a Covid-osztályon 60 százalékos a kihasználtság.

Az RTL Híradóban ismertették a videó tartalmát. Az igazgató azt is mondta, a fertőzés a dolgozókat is elérte, emiatt „valószínűleg lesz egy pillanat, amikor meg kell állnunk” – fogalmazott. Hozzátette, a hét végén 6 orvos és legalább 10 egészségügyi szakdolgozó került karanténba. Tamás szerint ők nem az intézményben kapták el a betegséget.

A kórházi dolgozókat is elérte a koronavírus (Fotó: Profimedia)

A kórházi dolgozókat is elérte a koronavírus (Fotó: Profimedia)

Az RTL megkeresésére a minisztérium azt írta, tudják pótolni a karanténba vonuló orvosokat, de ezúttal sem árulták el, országszerte hány koronavírusos egészségügyi dolgozóról tudnak. Nekik a szakszervezet 100 százalékos táppénzt kér, amit a minisztérium abban az esetben ígért meg, ha bebizonyosodik, az egészségügyi dolgozó feladata elvégzése közben kapta el a vírust. Ennek megállapításához azonban külön eljárást kell lefolytatni.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top