Család

1 nap alatt 13 ember halt bele a koronavírus-fertőzésbe Magyarországon

702 új fertőzöttről tudunk hétfő reggel.

702 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A kormányzati tájékoztatás szerint elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 18 815 fő. Az aktív fertőzöttek 37 százaléka, az elhunytak 54 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus PCR-teszt

Koronavírus-szűrés Mohácson (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A tájékoztatásban ezúttal is kiemelik, a kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat.

Ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top