Életmód

Lövedék fúródott egy babakocsiba Eger közelében

Könnyen tragédiával végződhetett volna a baleset.

Egy Eger közelében, Tarnaszentmária és Egerszólát között fekvő tanya tulajdonosai számoltak be róla, hogy szeptember első hétvégéjén egyik nap nagy csattanást hallottak, azután pedig egy lövedéket találtak kisgyerekük babakocsijában. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki az eset során.

A pár értesítette a rendőröket, ők derítették ki, hogy abban az időben senki nem vadászott a környéken. A tanyán talált acélmagvas lőszer katonai felhasználásra készült, így kiderült, hogy a lövedék Sirok irányából érkezhetett, a nagyjából másfél kilométerre lévő Ruag Ammotec Magyarországi Zrt. lőszergyárából.

A lőszergyárból jöhetett a golyó (Fotó: iStock)

A lőszergyárból jöhetett a golyó (Fotó: iStock)

Az esetről hírt adó Egri Ügyek úgy értesült, a gyár beismerte, hogy tőlük származik a lövedék, ami valószínűleg gellert kapott, ezért csapódott be a tanyán álló babakocsiba. Azt írták a lapnak, a rendőrségnek minden segítséget megadnak a nyomozáshoz, és belső vizsgálatot is indítanak.

Az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Egri híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top