Életmód

Nem hiszel a szemednek! Rolleren vitték a hatalmas tévés dobozt – videó

A rollerező állítja, az üres dobozzal egyáltalán nem zavarta a forgalmat.
roller

Elektromos rolleren vitt egy óriási tévés doboz egy férfi az utcán, Nyíregyházán; erről a megdöbbentő esetről videó is készült. A dobozzal egyensúlyozó rolleres férfi azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy a garázsban tárolták a dobozt, de már nem fértek el, ezért át kellett vinnie a másik garázsukba, ami mindössze 200 méterre volt. Elmondása szerint 3 autóval voltak, de egyikbe se fért be a tévés doboz, ezért úgy döntöttek, hogy felteszik a rollerre, ő pedig átvitte a másik garázsba. Azt mondja, nagyon óvatosak voltak. Édesanyja pedig mögötte ment autóval, hogy a forgalmat ne zavarja.

Borbás Béla, Nyíregyháza városgondnoka szerint amellett, hogy ez elképesztően balesetveszélyes, tilos is. „Kimondottan sporteszköz a roller, ezzel közúti közlekedésben nem szabad részt venni, nagyon veszélyes lehet. Megzavarhatja a járműforgalmat, sőt saját magát is veszélyezteti a rollerrel közlekedő. Kimondottan csak járdán közlekedhet; úttesten, forgalmi sávban nem” – hangsúlyozta.

A rollert vezető férfi viszont úgy gondolja, nem zavarta meg a forgalmat, és nem okozott gondot az autósoknak a hatalmas tévés dobozzal. A férfi egyébként rutinos rollerező, már több mint 800 km-t tett meg a rollerjével, ami szerinte azért sem zavarja az autósokat, mert maximum 25 km/h sebességgel tud menni.

A szállításra azonban külön szabályok vonatkoznak, ezeket azonban nem tartotta be a rolleres.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top