Életmód

Elképesztő gigapontyot fogtak ki a Balatonból

Zajlik az ország egyik leghosszabb ideig tartó horgászversenye.

Idén október 1. és 10. között zajlik a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny, amelynek különlegessége, hogy a 450 részt vevő versenyző 187 órán át megállás nélkül horgászhat – írja a Sokszínű Vidék, a 24.hu aloldala.

A lap értesülései szerint azonban már „félidőben” megszületett a nemzetközi horgászverseny eddigi történetének rekordja. Balatonmáriafürdőn ugyanis egy 96 centiméter hosszú, 29,175 kilogramm súlyú ponty akadt Szabó Pipsi István horgára.

szabó pipsi istván rekord ponty horgászverseny

A Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny eddigi rekorder fogása, a 29,175 kilós, 96 centi hosszú ponty (Fotó: Balatoni Hal/Facebook)

A méretes hal tömege egyébként több mint a kétszerese a verseny eddigi átlagának, a legutóbbi összesítés szerint ugyanis október 5. estig a csapatok 393 pontyot fogtak ki, az átlagsúly pedig 12,34 kilogramm volt.

A lap szerkesztője megjegyzi, hogy a kifogott halak közül mindössze 8 darab volt 20 kilónál nehezebb. A pontyokat egyébként a mérlegelést követően visszaengedik a tóba. 

További cikkeink a horgászat témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top