nlc.hu
Életmód
Azt hitték, sosem lehetnek szülők: 3 év alatt 9 gyerekük lett

Azt hitték, sosem lehetnek szülők: 3 év alatt 9 gyerekük lett

„Az életünk egy merő káosz, de nem is lehetnénk boldogabbak” – árulták el a kilencszeres szülők.
3 év alatt 9 gyerekkel bővült a családjuk.

Maxine és férje, Jake mindig is nagy családról álmodoztak, ám azt még ők se gondolták volna, hogy az álmuk kilencszeresen is teljesül. Mindezt ráadásul alig három év leforgása alatt. A fiatal szülők, akik a People magazinnak meséltek életükről, elárulták, történetük 2017-ben, egy évvel az esküvőjük után kezdődött.

„Mindketten nyitottak voltunk az örökbefogadás lehetőségére – már ami a családalapítást illeti” – mesélte Maxine a People újságírójának, majd hozzátette, Jake-kel együtt belevetették magukat a nevelőszülői képzésbe, és mielőtt észbe kaphattak volna, már három apróságot neveltek közösen. „Az eredeti terv az volt, hogy csak két gyereket veszünk magunkhoz, de azzal hívtak fel minket, hogy a 4 és 2 éves, valamint 11 hónapos testvéreknek szüksége van ránk. Persze hogy igent mondtunk.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

We dove in head first, without knowing how to swim. It felt like all we did was tread water for the first few months. Slowly, very slowly we began to learn one another, we got into a rhythm of things and it became second nature. Life was normal, or as normal as having 4 children in foster care could be. We had melted into a unit, we had become a family. Now don’t get me wrong, there were hard days where we went to bed wondering how we could go on. Days where I woke up asking for forgiveness and a second chance to be a better mother, but those days are far outnumbered by the good days, the days where I can’t wait to wake up and do it all again. YOU, you are the hero’s of this world. The silent soldiers who make this world a better place just by being in it. I am in awe of you. All of you. You have shown me what matters in this world. You have given me glasses so that I could see the world through a different lens. Unrelentingly beautiful souls who have persevered through the toughest of circumstances and come out surprisingly kind and trusting. The world needs more people like you in it. Thank you for everything you have done for me. I am eternally grateful for the joy you have brought into my life, the love you have shown me and the unimaginable strength you have displayed. I have had the most cherished honor of taking care of you, loving you and protecting you for the past two and a half years. It has changed me. You have made me better, in every way possible. Now I have the greatest honor of being your mama. You have given me the most meaningful and fulfilling role of my lifetime. Thank you for the forgiveness and grace you have shown me as I navigated my way through learning how to be a mother, for accepting me as I am, despite my flaws and for showing me that wishes and miracles aren’t only in the movies. You, all of you, you are magic.

Maxine (@maxinelee_y) által megosztott bejegyzés,

Nem egészen egy hónappal később Maxine-ék egy negyedik gyereket is magukhoz vettek: a testvérek újszülött húgát, aki egészen addig az újszülött intenzívosztályon volt. „Nulláról egy szempillantás alatt lettünk négy gyerek szülei. Kaotikus volt, ugyanakkor fenomenális” – emlékszik vissza Jake, aki elárulta, fél évvel azután, hogy magukhoz vették a testvéreket, kiderült, hogy Maxine terhes.

„Két vetélés után már majdnem teljesen lemondtunk arról, hogy vér szerinti gyermekünk is születhet, pedig végül így történt. Mikor túljutottunk a 12. és 14. heti vizsgálatokon, szép lassan elkezdtük felfogni, hogy az amúgy sem aprócska családunk bővülni fog.”

És, mint kiderült, Henry októberi érkezése még csak a kezdet volt. Decemberben Maxine és Jake hivatalosan is örökbe fogadták a náluk cseperedő négy testvért: Aident, Parkert, Connort és Elliottot. Aztán, amikor már azt gondolták, az életük nem lehetne ennél teljesebb, a családot életük meglepetése érte: kiderült, hogy Maxine négyes ikreket vár. „Kis híján elájultam a hír hallatán. Nem terveztük ezt a terhességet, és őszintén, nem is hittük, hogy természetes úton sikerül teherbe esnem azután, hogy Henry is mesterséges megtermékenyítéssel fogant.

Az ikrek végül 2020 júliusában születtek, császármetszéssel. Mivel jóval a kiírt időpont előtt jöttek világra, Theo, Silas, Beck és Cecilia jó pár hétig az újszülött-intenzíven feküdtek, de végül mindannyian egészségesen távoztak a kórházból. „Egyszerűen nem is tudjuk másmilyennek elképzelni az életünket” – mondja Maxine a People-nek, majd hozzáteszi, szinte elolvad, mikor azt látja, hogy az idősebb gyerekeik gondoskodnak a kisebbekről.

Jake hozzátette azt is, mikor nehezebb időszakuk van, ő szokta biztatni Maxine-t. „Azt szoktam neki mondogatni, hogy soha, senki nem gondolta, hogy eljutunk majd idáig. Erre tessék: anélkül, hogy bármelyikünknek is lett volna nagycsaládos tapasztalata, itt vagyunk és álljuk a sarat. Ennél többre pedig nincs is szükség.”

Olvass még többet négyes ikrekről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top