Életmód

Babos Tímea negyedszer nyert párosban a Roland Garroson

Babos Tímeáék megvédték címüket.

Babos Tímea a 4. Grand Slamjét nyerte párosban a Roland Garroson. Kristina Mladenoviccsal ugyanis megvédte címét a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte az Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk chilei, amerikai duót.

Babos Tímea

A győztes Babos Tímea (b) és a francia Kristina Mladenovic ünnepel a bajnoki trófeával (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

A szeptemberben Isztambulban bajnok ellenfél jóformán ismeretlen volt Babosék számára, Guarachi és Krawczyk nagy meglepetésre jutott el a fináléig úgy, hogy a 3. fordulóban az első kiemelt Barbora Strycova, Hszie Szu-vej cseh, tajvani kettőst búcsúztatta. Az elődöntőben az amerikai Nicole Melichart és lengyel Iga Swiateket verték.

A Roland Garroson Babosék tavalyi diadala előtt egyszer, 1986-ban volt magyar döntős női párosban. Akkor Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Steffi Graf, Gabriela Sabatini kettőst verte.

Babos Tímea

Babos Tímea a magyar szurkolóknak is megköszönte (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

Az edzőjével tavaly szakító Babos Tímea az ünnepélyes díjátadón franciául mondott köszönetet: „Gratulálok az ellenfélnek, és a szervezőknek is, hogy létrehozták ezt a versenyt, és biztonságban játszhattunk. Kikinek is köszönök mindent, sok kemény és szép pillanaton osztoztunk már” – jelentette ki, majd magyarul hozzátette, hálás a magyar szurkolóknak és családjának is.

A 27 éves Babos Tímea 24. tornagyőzelmét aratta párosban, és ez a negyedik Grand Slam-diadala. A magyar-francia páros a trófea mellé összesen 319 652 eurót (113 millió forint) kapott sikeréért.

(MTI)

Olvass még Babos Tímeáról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top