Életmód

Legfeljebb 3 millió forint erejéig besegít a kormány a lakásfelújításoknál

Január elsejétől a kormány komolyabb összeggel száll be a lakásfelújításokba a legalább egy gyerekkel rendelkező családok esetében.

Az otthonuk felújítási költségének felét január elsejétől átvállalja a magyar állam – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter budapesti sajtótájékoztatóján. A támogatás legfeljebb hárommillió forint lehet – írja a Bors.

A lakásfelújítás elengedhetetlen része a festés (fotó: Pixabay)

A lakásfelújítás elengedhetetlen része a festés (Fotó: Pixabay)

A támogatás kérelmezésének nem feltétele a csok igénybevétele. 2021. január elsejétől tehát a lakásfelújításokba kezdők gyűjtsék össze a számlákat, mert az állam a felét visszautalja nekik, legfeljebb hárommillió forintot. A támogatás az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is vonatkozik. A felújítás lehet energetikai jellegű, de akár egy új konyha vagy fürdőszoba is támogatást élvez. Az új támogatás értelmében például egy négymilliós lakásfelújítás esetében kétmilliót, egy hatmillió forintos felújítás esetében hárommillió forintot utalnak vissza. Az ezt meghaladó költségű felújítások után szintén hárommillió jár vissza. Az otthonfelújítási program felülről nyitott, a forrásokat a költségekhez igazítják.

Tippek/trükkök lakásfelújításhoz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top