Család

Már üresen álló ingatlanok felújítására is adna pénzt a kormány

Marad a CSOK, de mellette új otthonteremtési támogatásokat is bejelentett a pénzügyminiszter. A cél, hogy minél több magyarnak, főleg a fiatal pároknak önálló lakása legyen.

Első lakásra várók kaphatnak kiegészítést a CSOK mellé, és üres ingatlanok felújítására is pénzt adna a kormány – jelentette be egy interjúban Varga Mihály. A pénzügyminiszter hozzátette, 550 ezer üres lakás van Magyarországon, és ezek egy része megfelelő támogatással alkalmassá tehető az otthonteremtésre. Azt pedig Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette, céljuk, hogy a magyar családoknak saját lakása legyen.

Minderre reagálva az ellenzéki Párbeszéd bejelentette, ők a parlamentben kezdeményezik az üres lakások tulajdonosainak megadóztatását, és az abból befolyó pénzt bérlakásokra költenék. És eltörölnék a vagyonszerzési illetéket 45 milliós vételár alatt az első lakást vásárlók esetében.

Az RTL Klub megkeresésére a kormány azt nyilatkozta, újabb részletek a következő hónapokban várhatók az új otthonteremtési kedvezményekkel és támogatásokkal kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top