Életmód

Egy 12 éves amerikai fiú a világ legfiatalabb repülőmérnöke

Caleb Anderson szerint ő nem zseni, egyszerűen csak gyorsan megjegyzi az őt érdeklő dolgokat.
12 évesen ő a világ legfiatalabb repülőmérnöke.

„Szerencsés vagyok, mert könnyen megjegyzem a dolgokat, emiatt könnyebben tanulok, és gyorsabban előre jutok az iskolában, mint a kortársaim” – idézi a világ legfiatalabb leendő repülőmérnökét, a mindössze 12 éves Caleb Andersont az Unilad elnevezésű amerikai portál.

A fiúcska, aki egyáltalán nem tartja magát zseninek, legfeljebb igen szerencsésnek, hamarosan a Georgia Műszaki Egyetemen folytathatja majd tanulmányait azután, hogy egy évig a mariettai Chattahoochee Technical College hallgatója volt. Itt két év múlva már végezhetett volna, de a fiú komolyabb kihívásokra vágyott, ezért iskolát váltott.  

„Caleb tökéletes jelölt a tehetséggondozó programunkba, és biztosak vagyunk benne, hogy nagyon sikeres is lesz majd” – nyilatkozta a CBS News-nak Mark Costello professzor, a Georgia Egyetem repülőmérnök szakának vezetője.

Szülei szerint Calebről már egész fiatal korában tudni lehetett, hogy nem átlagos gyerek: alig 9 hónaposan már értette a jelbeszédet, kétévesen pedig már osztott. „Az első emlékeim között szerepel, hogy első osztályba megyek és hogy mindenki magasabb mint én. Ami mondjuk nem csoda, tekintve, hogy ekkor kétéves voltam és alig tudtam menni.”

Caleb bevallotta, hogy a középiskolában nem voltak vele túl kedvesek a kortársai. Mint mondta, úgy kezelték őt, mint valami furcsa anomáliát, amit nagyon a szívére vett. Ma viszont már szerencsére egyáltalán nem zavarja az intelligenciája: „Ez vagyok én. És így fogom élni az egész életemet.”

Olvass még többet gyerekzsenikről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top