nlc.hu
Életmód

Félnek a BKV sofőrök

A BKV sofőrök félnek, hatékonyabb védelmet kérnek, és az operatív törzshöz fordulnak segítségért

Féltik saját maguk és családtagjaik egészségét a BKV-nál dolgozó sofőrök, és szeretnék, ha hatékonyabb módszerekkel védenék őket. A járművezetők aláírást gyűjtenek, és az operatív törzstől próbálnak segítséget kérni.

Sürgős védelemre van szükségük a BKV-nál dolgozó sofőröknek. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet az operatív törzshöz fordul segítségért, a sofőrök pedig aláírásgyűjtésbe kezdtek, mivel a BKV jelen állás szerint nem tervezi a sofőrülés kordonnal való leválasztását, és az első ajtós fel- és leszállás felfüggesztését – írja az ATV.

Félnek a buszsofőrök (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Félnek a buszsofőrök (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

A sofőrök hetek óta próbálnak változást elérni a BKV illetékeseinél, mégsem történt számukra pozitív változás. A fent javasolt intézkedéseken túl szeretnék elérni a fedélzeti jegyértékesítés szüneteltetését is, valamint azt, hogy a sofőrök felmentést kapjanak a kötelező maszkviselés alól. Mondjuk ez utóbbit nem értjük, hogyan segíti a jobb védekezést… Több sofőr szóvá tette, hogy a telephelyeken nem mérnek testhőt, és noha kézfertőtlenítő szappan van a pihenőhelyeken, kimondott kézfertőtlenítő nincs.

Az ATV Híradójának megkeresésére a BKV azt írta, hogy a sofőrök utastéri elválasztása időközben már megtörtént, ahogy a fedélzeti jegyértékesítés megszüntetése is. A kordonozás és az első ajtós fel- és leszállás megszüntetése azonban nincs napirenden, mert emiatt kevesebb helyen zsúfolódnának össze az utasok a járműveken. A szakszervezeti elnök, Naszályi Gábor szerint a dolgozók idegesek, félnek a megfertőződéstől.

A BKK-nak is bőven kijut a nehézségekből a járványhelyzet idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top