nlc.hu
Életmód

Szerdán dönthetnek újabb szigorításokról

December 5. után döntik el, lesz-e enyhítés karácsonyra

Novemberben biztosan nem döntenek arról, meghosszabbítják-e a december 11-ig érvényben lévő járványügyi korlátozásokat. A döntés december 11-e előtt 5-7 nappal várható – hangzott el a Kormányinfón.

Nem lehet még látni, milyen intézkedésekre lesz még szükség decemberben – jelentette be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A kormány kész szigorítani a szabályokon, ha erre szükség lesz – erről jövő szerdán születhet döntés –, de az általános iskolákat nem szeretnék bezárni, csak abban az esetben, amikor ez már feltétlenül szükségessé válik. A minisztérium szerint egyelőre elég tanár áll rendelkezésre a folytatáshoz. Bejelentették, hogy a szociális intézményekben dolgozók országos tesztelését holnap kezdik, hétfőn pedig a tanárokat, valamint az óvodai és bölcsődei dolgozókat tesztelik – foglalta össze a Telex.

Gulyás Gergely október végén (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Gulyás Gergely október végén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy különböző prognózisok vannak arra, hogy mikor tetőzhet hazánkban a járvány, az viszont közös bennük, hogy az időpont mindegyikben vagy decemberre vagy januárra tehető. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy úgy döntöttek, nem akarják korlátozni az orvosok másodállását, és az is kiderült, hogy a parkoláshoz hasonlóan nem lesz ingyenes az autópályamatrica, mert a többség nem autópályán jár dolgozni. Egyelőre még azt sem tudni, milyen szabályok lesznek érvényben karácsony idején, de felhívták a figyelmünket, hogy rajtunk is múlik, hogy a jelenlegi korlátozások mennyire lesznek addig sikeresek, és az eredmények mit tesznek majd lehetővé karácsonykor és szilveszterkor. Elhangzott, hogy a járványhelyzet sem ok arra, hogy a rákos betegek ellátása hátrányt szenvedjen, a sürgősségi ellátások sem maradhatnak el, a halottasházaink pedig még tartják magukat, és nem teltek meg.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top