nlc.hu
Életmód

Elveszett cicát találtak a világ végén

Több ezer kilométerre a házuktól találtak rá az elveszett macskájukra

Panda cica még október nyolcadikán tűnt el Washington állambeli otthonából. Keresni kezdték, és két héttel később jött a hír, hogy rátaláltak… Alaszka államban, több ezer kilométernyire az otthonától.

Panda eltűnése után Christina Clevenger és a férje eleinte egyáltalán nem gyanakodott, hiszen a fekete-fehér cica máskor is le szokott lépni. Egy nap után viszont keresni kezdték a macskát, és a keresésbe tucatnyi ismerősük bekapcsolódott, sajnos sikertelenül. Clevengerék már kezdték elhinni, hogy prérifarkas ragadta el Pandát. A facebookos keresésük azonban két hét után mégis eredményre vezetett: egy poszt bizonyította, hogy életben van, csakhogy nem Washington államban, hanem Alaszkában találtak rá – írja a Yahoo Lifestyle.

Egy fekete-fehér cica, aki nem Panda (fotó: Pixabay)

Egy fekete-fehér cica, aki nem Panda (Fotó: Pixabay)

Christina férjének nagynénije szúrta ki a Facebookon a cicát, ami a zöld nyakörvéről lett neki rögtön ismerős. Később kiderült, hogy a cicára egy alaszkai Home Depot boltban találtak rá, és valószínűleg egy teherautóra vagy hajóra szállhatott fel gyanútlanul, és így került ilyen messzire az otthonától. A cicát a United Angels nevű állatvédő szervezet segítségével szállították haza repülőgéppel – még átszállásban is volt része –, és természetesen az állat nagyon örült, hogy újra együtt lehet a gazdáival. Pandát az állatorvos is megvizsgálta, és megállapította, hogy az út során dehidratált lett, és kissé lefogyott, de ezt leszámítva nem történt komolyabb baja. A Clevenger család azóta sokkal jobban vigyáz a kalandos úton hazatért cicára.

Elveszett állatok csodás hazatérései:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top