Otthon

536 nap után tért haza az elveszett cica

Ez a történet is egy újabb érv az állatok mikrochipes megjelölése mellett.

A nemes egyszerűséggel csak Cat névre hallgató vörös kandúr története bejárta az internetet, miután a négylábú egész pontosan 536 nap után tért haza a gazdáihoz, Mindy és Luke Crinerhez.

A macska, akit eredetileg egy virginiai menhelyről fogadtak örökbe, eleinte nagyon bátortalan volt, viszont a gazdáitól kapott szeretettől szép lassan kinyílt, és elég merész lett ahhoz, hogy felfedezze az udvart és a környéket. Olyannyira, hogy egy alkalommal nem riadt vissza egy nagyobb kalandtól sem, ami végül az eltűnéséhez vezetett.

Miután Cat egyszer csak többé nem tért haza, családja mindent tűvé tett érte, kiplakátolták a környéket, keresték a Facebookon is stb. A cica tálját is kitették az ajtó elé, hátha így nagyobb eséllyel visszatér. Miután ezek egyike sem vezetett eredményre, kezdték teljesen feladni a reményt. Mindy és Luke minden este körbesétáltak a környéken, hogy hátha megtalálják Catet, de a projekt nem járt sikerrel. A napokból hetek lettek, a hetekből hónapok és így tovább.

Majd hirtelen jött a meglepetés, hogy valaki megtalálta Catet. Peninsula regionális menhelyéről telefonáltak Mindyéknek, hogy mehetnek a macskáért, akiről kiderült, hogy legalább egy évig egy férfi gondoskodott róla, aki befogadta. Majd Catet elütötték, miután tőle is elkóborolt. A cicának végül volt akkora szerencsére, hogy egy arra járó megtalálta, és felvette a kapcsolatot az állatmenhellyel. Itt azonosították az eredeti gazdákat a cicában lévő mikrochip alapján.

A gazdik, amilyen gyorsan csak tudtak, az állatmenhelyhez hajtottak, és Mindy azonnal elsírta magát, amint újból meglátta a macskát. Ahogy hazaértek, Cat azonnal a gazdáihoz bújt, és elkezdett dorombolni. Mindy az újságíróknak elmondta, remélik, történetük reményt ad azoknak, akik régóta várják haza elveszett házi kedvencüket.

Via Boredpanda

(Kiemelt képünk illusztráció) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top